Alternatywa dla RNS510

Awatar użytkownika
Tomasz
EX klubowicz
Posty: 3200
Rejestracja: 11 lip 2012, o 23:14
Auto: ŠKODA Octavia vRS 320 / VW Golf MK1 Cabriolet '82
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Alternatywa dla RNS510

Post autor: Tomasz » 31 gru 2012, o 02:35

Już prawie zdecydowałem się na RNS'a, ale kurcze... Mieć Android'a na pokładzie też byłoby fajnie. :)
(szczególnie, że zawsze mógłbym napisać sobie jakąś aplikacje do auta :P)

http://www.ebay.com/itm/Volkswagen-Car- ... 1203355359

Co myślicie o takim radyjku? :hmm:

Awatar użytkownika
Ziela
VAG-Racing TEAM
Posty: 638
Rejestracja: 23 sie 2012, o 11:56
Auto: Exeo, Polo 86C
Lokalizacja: Stolyca

Re: Alternatywa dla RNS510

Post autor: Ziela » 31 gru 2012, o 02:41

Temat ciekawy. Jako ze na tych komputerowych sprawach to ja sie nie bardzo wyznaje to moim zdaniem jest cos kosztem czegoś. Skoro to mały komputer to pewnie kosztem jakości dźwięku. Jeżeli nie masz zapędów audiofilskich to mysle ze to na prawdę ciekawe rozwiazanie. Zastanowilbym sie tylko czy jak podepniesz sie z oryginalna instalacja audio bezpośrednio pod radio bez wzmacniacze to czy nie bedzie sie grzalo. W lato mogą być problemy. Chyba ze dasz jakiś nieduży wzmacniacz i bedzie gitara.
Obrazek
Kto gra grubo wygrać musi :D

Awatar użytkownika
Tomasz
EX klubowicz
Posty: 3200
Rejestracja: 11 lip 2012, o 23:14
Auto: ŠKODA Octavia vRS 320 / VW Golf MK1 Cabriolet '82
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Alternatywa dla RNS510

Post autor: Tomasz » 31 gru 2012, o 02:50

Ziela pisze:Jeżeli nie masz zapędów audiofilskich
Nie mam. ;)
Ziela pisze:Chyba ze dasz jakiś nieduży wzmacniacz i bedzie gitara.
Można pomyśleć. :)

Awatar użytkownika
Piotrek
VAG-Racing TEAM
Posty: 2519
Rejestracja: 12 lip 2012, o 08:51
Auto: F25 / DCi BiT
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Alternatywa dla RNS510

Post autor: Piotrek » 31 gru 2012, o 10:21

Ciekawe jak z jakością dźwięku tego wynalazku ale wygląd podobny do rns'a więc alternatywa ciekawa,zawsze można podpiąć suba alpine swe1200 z wbudowanym wzmacniaczem tak jak u mnie i robi nawet niezłą robotę :)

Awatar użytkownika
Bombel
Posty: 3
Rejestracja: 13 gru 2012, o 20:21
Auto: LEON II FR

Re: Alternatywa dla RNS510

Post autor: Bombel » 27 lis 2013, o 11:51

powiedzcie proszę czy z radiem 2din jakimkolwiek jest taki sam kłopot co z RCD/RNS tzn. żeby działało trzeba wymienić GATEWAY itp. Leon z 2006r model 07.

Awatar użytkownika
Piotrek
VAG-Racing TEAM
Posty: 2519
Rejestracja: 12 lip 2012, o 08:51
Auto: F25 / DCi BiT
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Alternatywa dla RNS510

Post autor: Piotrek » 27 lis 2013, o 21:48

Z tego co się orientuje to tylko w przypadku RNSa ą takie kwiatki z gatewayem

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość