EXEO stacja multimedialna

michu
Posty: 26
Rejestracja: 19 sty 2016, o 15:09
Auto: Leon 1.9 TDI 105 KM

Re: EXEO stacja multimedialna

Post autor: michu » 24 gru 2016, o 18:16

Ja tka samo zamawiałem , 5 dni i było u mnie , bez płacenia cła


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

maj0nez
Posty: 11
Rejestracja: 29 cze 2016, o 19:04
Auto: Skoda Octavia VRS

Re: EXEO stacja multimedialna

Post autor: maj0nez » 27 gru 2016, o 22:26

Witam
Szukam do siebie takiego radia co można dopasować do Octavii 1 żeby fis działał?

Wysłane z mojego SM-N930F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Dzidek_2014
Posty: 63
Rejestracja: 10 lis 2016, o 08:30
Auto: Seat Exeo 2.0 TDI CR
Lokalizacja: Gdańsk

Re: EXEO stacja multimedialna

Post autor: Dzidek_2014 » 27 sty 2017, o 11:40

Nie wiem jak z tymi chińczykami jest i co pokazują ale do innych stacji, np do wspomnianego pioneera wymagane jest dokupienie dedykowanego pod konkretne auto modułu sterującego. Działa wtedy kierownica multimedialna, pokazywane są informacje na fisie, samo radio też pokazuje np parametry z czujników parkowania lub nastawy klimy. Fajna opcja ale na pewno dużo droższa.
Krzysztof
SEAT Exeo 2.0 TDI CR @ UNT Tuning Center | Wydechowe.pl | Facebook

Awatar użytkownika
Tomasz
EX klubowicz
Posty: 3200
Rejestracja: 11 lip 2012, o 23:14
Auto: ŠKODA Octavia vRS 320 / VW Golf MK1 Cabriolet '82
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: EXEO stacja multimedialna

Post autor: Tomasz » 28 sty 2017, o 04:48

Dzidek_2014 pisze:
27 sty 2017, o 11:40
Nie wiem jak z tymi chińczykami jest i co pokazują ale do innych stacji, np do wspomnianego pioneera wymagane jest dokupienie dedykowanego pod konkretne auto modułu sterującego. Działa wtedy kierownica multimedialna, pokazywane są informacje na fisie, samo radio też pokazuje np parametry z czujników parkowania lub nastawy klimy. Fajna opcja ale na pewno dużo droższa.
Chińskie radia przychodzą z małym pudełeczkiem, które ogarnia informacje z CAN.
Sterowanie kierownicy, informacja z czujników parkowania, klimatyzacja, przełączanie się na kamerę cofania po wrzuceniu wstecznego... Wszystko działa bez najmniejszych problemów.

Radio wyświetla się w FIS, ale niestety tylko częstotliwość (brak nazwy stacji).

Zauważyłem, że w najnowszych wersjach przekazywana do FIS jest również informacja z kompasu (wyświetlana obok zegarka).
Doszedł również panel informacyjny o aucie:
2017-01-23 23.48.04.jpg
2017-01-23 23.48.04.jpg (193.59 KiB) Przejrzano 1869 razy
Z wiadomych przyczyn informacji o nawigacji w FIS nie ma.

Awatar użytkownika
Dzidek_2014
Posty: 63
Rejestracja: 10 lis 2016, o 08:30
Auto: Seat Exeo 2.0 TDI CR
Lokalizacja: Gdańsk

Re: EXEO stacja multimedialna

Post autor: Dzidek_2014 » 29 mar 2017, o 12:44

Tylko w chińskich autach wszystkie części są oryginalne ... a taka myśl mi się nasunęła :)
Krzysztof
SEAT Exeo 2.0 TDI CR @ UNT Tuning Center | Wydechowe.pl | Facebook

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość